De Leven van Sef

BAARN – Rapper Sef moet dezer dagen twee vragen steeds opnieuw beantwoorden: "Is dit nog wel hiphop?" en "heb je niet het verkeerde lidwoord gebruikt?" Die vragen hebben alle twee betrekking op zijn eerste solo debuutalbum, De Leven, die op 25 november uit zal komen op Top Notch. Het antwoord op beide vragen is uiteraard: "Nee. Het verbaast me dat mensen denken dat ik per ongeluk 'de leven' in plaats van 'het leven' zeg. Ik maak over het algemeen niet veel taalfouten. De Leven gaat over je realiseren dat je gelukkig bent. De meeste mensen doen dat pas als het geluk voorbij is, ik weet het nu."

Sef heeft dus gelukkig geduldig gewacht op zijn moment. De veelzijdige rapper deed mee op Opposites- monsterhit Broodje Bakpao. Maar Sef is ook bekend als lid van Flinke Namen (3FM Serious Talent), als maker van hitrefreinen (Dio's Tijdmachine, The Opposites' Me Nikes, Stuk van The PartySquad) en als drukbezet mc naast zijn vaste sparringspartner dj The Flexican. Verder maakte hij met hardcore dj Promo ook nog tracks als Iemand Anders en Miami Vice, over het snelle en mooie leven. There you have it: De Leven.

Een druk mannetje dus. Alleen al in juli 2011 verscheen, naast zijn EP en voorloper op het album, 'De Leventje' ook nog een knotsgekke succesvolle mixtape van het gelegenheidscollectief Ski Leraar Bruin Money Gang, dat naast Sef bestaat uit Spacekees (Ik wil een Meisje) en Faberyayo (DJVT). En dan nu met De Leven dus voor het eerst als soloartiest.

De eerste single van de plaat kwam al voor de zomer uit en het was meteen de titeltrack van het album en tevens de titeltrack van Rabat, de succesvolle speelfilm van Habbekrats. De makers, goede vrienden Jim Aasgier en Victor D. Ponten zaten al een tijdje op de track te azen. "Ze hebben me zelf in contact gebracht met The Please, die de track eigenlijk wilden gebruiken voor hun eigen EP. Ik heb hem samen met Big2 (The Opposites) bewerkt tot wat het nu is. Jim en Victor wilden de track graag gebruiken voor hun film."

Rabat gaat over drie vrienden die samen naar Marokko reizen. Sef nam er ook de videoclip op. "Het was mooi om voor mijn eerste eigen project naar mijn vaderland te gaan. Een oom waarmee ik close ben is nog langs gekomen. Al mijn Marokkaanse familie woont daar. Mijn vader leeft niet meer, daardoor kom ik er wel iets minder vaak, maar ik heb een sterke band met het land."

Op het album De Leven staan producties van onder meer Reverse, Big 2, Benny Sings, Soulsearchin', SirOJ, FS Green, Bart B More en Snelle Jelle. Ook werkte hij samen met bevriende artiesten (Dio, Willie Wartaal, Fit) en artiesten waar hij alleen de de muziek van kende (Hans de Booij). "Ik laat genres los op De Leven. Het is niet hiphop of r&b, het neigt meer naar het overkoepelende pop. Mensen vinden pop altijd een soort belediging. Zodra het dat stempel krijgt vinden mensen het niet meer leuk. Ik vind pop juist het übergenre."

'De Leven' is nu af en vanaf 25 november ligt het album in de winkels.


Reacties


Plaats hier jouw reactie...